Son zamlardan sonra dışarıda kahve içmek ne kadar oldu?

Eda AKTÜRK

Türkiye’de ortalama olarak insanların %82,7’si günde en az bir bardak kahve tüketiyor. Yaz mevsiminde sıcak kahvelere olan ilgi azalsa da kahve tüketim istatistikleri bu aylarda sadece %80,8’e düşüyor. Türkiye’de büyük bir çoğunluk kahve tüketirken, dışarıda kahve içmenin maliyeti en çok konuşulanlar arasında.

2 KAHVE 9 MEKAN

Yaptığımız fiyat karşılaştırmamızda en sık tüketilen filtre kahve ve latte kahveyi baz aldık. Karşılaştırmaya en sık tercih edilen Starbucks, Kahve Dünyası, Coffy, Nero, Gloria Jeans, Caribou, Mackbear, EspressoLab ve Soulmatte zincir kafelerini dahil ettik.

FİLTRE KAHVENİN EN UYGUN OLDUĞU KAFE

Orta boy filtre kahve tüketmek için en uygun mekân 42 TL’lik satış fiyatı ile Nero oldu. En yüksek fiyatlı filtre kahve mekânı ise 70 TL ile Soulmatte.

LATTE İÇMEK İÇİN EN PAHALI KAFE

Orta boy latte içmek isteyenlerin en uygun fiyatlı mekân tercihi ise 44 TL ile Coffy. Lattenin en yüksek fiyatlı mekânı ise 84 TL ile EspressoLab oldu.

KAHVE TÜKETMENİN MALİYETİ NEREDE? NE KADAR?

Starbucks’da orta boy filtre kahve 51 TL, orta boy latte 62 TL
Kahve Dünyası’nda orta boy filtre kahve 44 TL, orta boy latte 54 TL
Coffy’de orta boy filtre kahve 44 TL, orta boy latte 44 TL
Nero’da orta boy filtre kahve 42 TL, orta boy latte 54 TL
Gloria Jeans’da orta boy filtre kahve 45 TL, orta boy latte 56 TL
Mackbear’da orta boy filtre kahve 45 TL, orta boy latte 53 TL Caribou’da orta boy filtre kahve 54 TL, orta boy latte 66 TL Soul Matte’de orta boy filtre kahve 70 TL, orta boy latte 53 TL EspressoLab’de orta boy filtre kahve 68 TL, orta boy latte 84 TL.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort