Bitki Bazlı Gıdaların Önemi Yükseliyor
İSTANBUL (İGFA) – Bitki bazlı gıdaların sürdürülebilir ve bilimsel bir yaklaşımla gıda sistemini dönüştürmedeki rolüne odaklanan Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN), Türk Gıda Kodeksi Tüketicileri Bilgilendirme ve Etiketleme Yönetmeliği Kılavuzu’ndaki güncellemeleri sevinçle karşıladı.
Küresel Bitki Bazlı Gıdalar Birliği’nin (PBFGA) de yönetiminde olduğu BİTKİDEN, geçen yıl gerçekleştirdiği Türkiye’de Tüketici Algı Araştırması sonuçlarıyla, bitki bazlı gıdaların ülkemizde giderek daha fazla popüler hale geldiğini ortaya koydu.
Araştırmaya göre, tüketicilerin %44’ü bir önceki yıla göre daha fazla bitkisel gıda tükettiğini belirtiyor. Bu artan ilgi, bitki bazlı gıdaların tüketiciler arasındaki önemini vurgularken, doğru bilgiye erişim konusunun da önemli olduğunu ortaya koyuyor.
Yönetmelikte yapılan yeni düzenlemelerle tüketicilerin doğru bilgiye daha kolay erişeceğini vurgulayan BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Türkiye’de bitki bazlı gıdalar artık daha geniş bir ürün yelpazesiyle sunulacak. Bu düzenleme, tüketicilerin bilinçli tercih yapmalarını kolaylaştırırken, bu tercihlerin sürdürülebilir bir gelecekte ne kadar önemli olduğunun farkına varmaları açısından büyük bir adım. Bitki bazlı gıdalar yalnızca bir alternatif olmanın ötesinde, sağlıklı, çevre dostu ve modern bir yaşam tarzının bir parçasıdır” dedi.