Tarlada 5 TL, manavda 5 katı!

Adana’da Sebze ve Meyve Üretimi Yıl Boyunca Sürüyor

Adana, tarımda önemli bir merkez olarak hem turfanda hem de sezonda sebze ve meyve üretimine ev sahipliği yapıyor. Kentte çiftçiler, yılın 12 ayında üretim yaparak ekmeğini topraktan kazanıyor.

Market ve Manavlarda Fiyat Farkı:

Adana’da domatesinden salatalığına, biberinden maruluna kadar birçok ürün yetiştiriliyor. Ancak bazen üreticiler ile marketler arasındaki fiyat farkları dikkatleri çekiyor. Marul gibi ürünler bahçelerden 5 TL’ye alıcı bulurken, marketlerde bu fiyat 25 ile 30 TL arasında değişiyor.

Kozan ilçesinde marul üreticisi Kazım Sucak da bu durumdan nasibini aldı. 20 dönüm arazide marul yetiştiren Sucak, marulu 5 TL’ye satamamanın sıkıntısını yaşıyor.

“Fiyatlar Arasındaki Makas Çok Geniş”

Üretici Sucak, “Burada gördüğünüz gibi 20 dönüm tarlada marul yetiştiriyoruz. Lakin sıkıntımız para etmiyor. Emeğimizin karşılığını alır mıyız dedik ama olmadı” diyerek fiyat farkına dikkat çekti. Sucak, marulun fidesini 2,5 TL’ye aldıklarını ancak marketlerde fiyatın 25 TL’ye kadar çıktığını belirtti.

Üreticilerin soğuk hava koşullarından dolayı zorlu bir dönem geçirdiğini söyleyen Sucak, marul talebinin düşük olduğunu dile getirdi.

 

KAYNAK: İHA

Related Posts

Konya’nın tarım devi iflas etti

Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Ereğli Bereket Tarım, konkordato talebinin mahkemece reddedilmesinin ardından iflas etti.

Bakan Şimşek’in 2 haftalık ajandası dolu: Avrupa’da yatırımcılarla görüşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayında Brüksel ve Londra’da kritik temaslarda bulunacak. Türkiye ekonomisinin görünümünü uluslararası yatırımcılara anlatacak olan Şimşek, yabancı sermaye akışını artırmayı ve Türkiye’ye duyulan güveni güçlendirmeyi hedefliyor.

TİM İhracat Talep Endeksi martta azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi, martta aylık bazda yüzde 1,3 azalışla 99’a gerildi.

Her 10 otomobilden 6’sı yurt dışına gönderildi

OYAK Renault ve TOFAŞ’ın fabrikalarının bulunduğu Bursa’da, yılın ilk 3 ayında günlük üretilen 1206 otomobilden 731’i ihraç edildi.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) yurt dışındaki ilk şubesini Pekin’de açtı. Türk iş insanlarına Çin pazarına girişte destek verecek TÜGİAD China Center’in açılışına G20 ülkelerinin önde gelen gençlik örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katılarak destek verdi.