Samsung Galaxy S25 çıkmadan test edildi: İşte sonuçlar

Samsung’un yaklaşan Galaxy S25 serisi için heyecanlı bir bekleyiş başladı. Ancak yeni telefonların hangi yonga setiyle geleceği henüz netlik kazanmış değil. Şu anda Exynos 2500 ve Snapdragon 8 Elite olmak üzere iki farklı platform gündemde. Son zamanlarda ise beklenmedik bir şekilde Galaxy S25, Geekbench listelerinde göründü.

Samsung Galaxy S25 çıkmadan test edildi

Bilinmeyenler için, Samsung geçen yıl Samsung Galaxy S23 serisini tanıttı ve Exynos işlemcileri bir kenara koydu. Ancak Exynos platformu S24 serisinde geri döndü. Galaxy S25 ve S25+ modellerinde ise MediaTek Dimensity 9400, Snapdragon 8 Elite ve Exynos 2500 olmak üzere üç farklı yonga seti olacağı söylentiler arasında.

Sızdırılan bilgilere göre Galaxy S25, SM-S936B model numarası ile Exynos 2500 yonga setinden güç alıyor. Test edilen cihazda 12 GB RAM bulunuyor ve Android 15 işletim sistemi yüklü. Ancak performans sonuçları biraz beklenenden düşük. Exynos 2500 tek çekirdek testinde 2.358, çoklu çekirdek testinde ise 8.211 puan alıyor.

Karşılaştırma yaparsak, bu skorların Snapdragon 8 Elite’ten %37 ve %29 oranında geride olduğunu belirtebiliriz. Ancak en azından Google’ın Tensor G4’ünden daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Yeni bilgilere göre 3nm GAA sürecine dayanan Exynos 2500, 10 çekirdekli yapıda 3,30GHz’e kadar çıkabilecek.

Karşılaştırma sonuçları, Snapdragon 8 Elite ile Exynos 2500 arasında dikkate değer bir performans farkı olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle Samsung, bu yıl yalnızca Qualcomm’un yongalarını tercih edebilir. 

Related Posts

iPhone 16E vs iPhone 16: Hangi model daha iyi?

Apple’ın son olarak piyasaya sürdüğü iPhone 16E modeli sahip olduğu özelliklerin yanı sıra temel farklılıklarıyla bilinen bir cihaz. Peki iPhone 16 ile kıyaslandığında durum nasıl? İşte bir sonraki telefonunuzu seçmeden önce bilmeniz gerekenler…

Yılan yastığı bitkisinin yeni türü literatüre girdi

Hatay’ın Samandağ ilçesinde “tirşik otu” ismiyle bilinen yılan yastığı bitkisinin farklı ve endemik türü, “Milleyha tirşiği” adıyla bilim dünyasına kazandırıldı.

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.

Fiyat performans canavarı OnePlus Nord CE 5 ortaya çıktı!

Akıllı telefon pazarının başarılı isimlerinden OnePlus, geçen yılın nisan ayında piyasaya sürdüğü Nord CE 4’ün halefi için çalışmalara başladı. Son gelişmeler, Nord CE 5 modeliyle tasarım ve teknik özellik ayrıntılarını gözler önüne seriyor …

e-Devlet tarife karşılaştırma sistemi erişime açıldı: En uygun tarife kolayca bulunabilecek

Tarife karşılaştırma sistemi e-Devlet üzerinden erişme açıldı. Vatandaşlar artık cep telefonu ve sabit internet tarifelerini/kampanyalarını BTK tarife karşılaştırma sayfası üzerinden kolaylıkla yapabilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı …

Türkiye, nükleer denizaltı projesi ile geliyor!

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Warships International Fleet Review dergisine verdiği özel röportajda Türkiye’nin nükleer denizaltı geliştirme planını ilk kez dile getirdi. Böylece Türkiye’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir