Kanser tedavisinde kas kaybı ile mücadelede beslenme kritik rol alıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kanser Hastalarına Beslenme Tavsiyeleri!

Kanser Hastaları için Beslenmenin Önemi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Diyetisyeni Doç. Dr. Dyt. Derya Hopancı Bıçaklı, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında kanser hastalarının beslenmenin tedavi sürecindeki kritik rolünden bahsetti.

Kanser hastalarında beslenme sürecinin, hastalık öncesinde, tanı sonrasında ve iyileşme döneminde olmak üzere üç aşamada ele alındığını belirten Doç. Dr. Derya Hopancı Bıçaklı, hastalık öncesinde yeterli ve dengeli beslenmenin önemini vurguladı. Ayrıca, beslenmenin kanser riskini azaltmada ve hastaların yaşam kalitesini artırmada önemli olduğunu belirtti.

Akdeniz diyetinin, hastalık öncesinde ve tedavi sonrasında önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Derya Hopancı Bıçaklı, doğal ve besleyici gıdalara odaklanan bu beslenme modelinin kanserden korunmada etkili olduğunu kaydetti.

Düzenli Beslenme ve Gıda Güvenliği Şart!

Doç. Dr. Hopancı Bıçaklı, kanserden korunmada düzenli beslenmenin ve gıda güvenliğinin hayati bir rol oynadığını belirterek, beslenmenin yanı sıra yaşam tarzının da önemli olduğunu söyledi. Fast food, kızartılmış besinler ve hijyenik olmayan gıdalardan kaçınılmasını önerdi.

Alkol ve tütün kullanımının kanserin nedenleri arasında yer aldığını vurgulayan Doç. Dr. Hopancı Bıçaklı, obezitenin de kanser türleriyle ilişkilendirildiğini ifade etti.

Ameliyat Öncesinde ve Sonrasında Beslenme

Doç. Dr. Hopancı Bıçaklı, kanser tanısı alan hastaların önemli bir kısmının ameliyat geçireceğini belirterek, ameliyat öncesinde yeterli beslenmenin iyileşme sürecinde kritik bir rol oynadığını vurguladı. Malnütrisyonun ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini kaydetti.

Kas Kaybını Önlemek İçin Beslenme Desteği

Kas kaybının iyileşme sürecini zorlaştırdığını belirten Doç. Dr. Derya Hopancı Bıçaklı, hastaların yeterli protein alması ve egzersiz yapması gerektiğini vurguladı. Beslenme destek ürünlerinin kullanılabileceğini kaydetti.

Bilgi Kirliliğine Dikkat!

Doç. Dr. Hopancı Bıçaklı, kanser tedavisinde beslenme konusunda doğru bilgilere ulaşmanın önemini vurgulayarak, onkoloji diyetisyenlerine danışılması gerektiğini belirtti. Akdeniz diyetinin sürekli uygulanmasının önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Sadece 5 tanesi kabızlığı bitiriyor! Bu kuruyemiş bağırsakları jet gibi çalıştırıyor

Kabızlık, birçok kişinin sessizce mücadele ettiği ama günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen yaygın bir sorun. Müshil kullanmadan, doğal yollarla çözüm arayanlar için ise etkili ve kolay bir alternatif var. Üstelik sadece 5 tanesini yemek yeterli!

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Erkekler aman dikkat: Telefonunuzu cebinizde taşımayın!

Yaşam kalitemiz geleceğimizi, özellikle de üreme sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Erkek kısırlığına dikkat çeken Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, çevresel toksinler, obezite, stres ve elektronik cihazların risk oluşturduğunu belirtti.

vozolcenter.com