Bursa’nın 2024 yılı itfaiye raporu: 21 bin olaya müdahale

Bursa İtfaiyesi 2024 Yılında 21 Bin Olaya Müdahale Etti

Bursa’da vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması adına önemli bir rol üstlenen İtfaiye Daire Başkanlığı, şehirdeki olaylara hızlıca müdahale ederek güvenliği sağlamaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı’nı sürekli güçlendirerek 2024 yılında toplam 21 bin 673 olaya müdahale etti. 2023 yılında ise bu sayı 20 bin 767 olarak gerçekleşmişti.

Bursa İtfaiyesi, 695 personel ile hizmet verirken bünyesinde 140 itfaiye aracı ve 80 gönüllü istasyon bulunmaktadır. 2024 yılında il genelinde 10 bin 458 yangın, 10 bin 861 arama kurtarma ve 354 diğer itfaiye olaylarına müdahale ederek güvenliği sağlamıştır.

En Çok Olay Osmangazi’de Gerçekleşti

Osmangazi, 5 bin 577 olayla en çok itfaiye müdahalesinin gerçekleştiği ilçe olurken, Nilüfer, Yıldırım, İnegöl ve Gemlik de sırasıyla olaylara müdahalede yer aldı.

En fazla yangın ise 5 bin 889 arazi otluk ve çöplük alanlarında çıkmış olup, yangınlar arasında konut, taşıt, orman ve fidanlık yangınları da bulunmaktadır. Trafiğe müdahaleler ve kurtarma çalışmaları da önemli bir kapsamı oluşturmuştur.

En Riskli Gün Perşembe

Bursa İtfaiyesi’nin verilerine göre olayların en yoğun olduğu gün perşembedir. Yıl boyunca perşembe günleri en fazla olay yaşanırken diğer günlerde de müdahaleler devam etmektedir.

Can Kurtarma ve Eğitim Faaliyetleri

2024 yılında 305 kurumda 50 bin 106 kişiye temel yangın eğitimi verilirken, 2 bin 315 işyerine itfaiye raporu sunulmuş ve 309 işyerinde yangın önlem denetimi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca yaz aylarında sahillerde can kurtarma faaliyetleriyle 183 vatandaş boğulmaktan kurtarılmıştır.

İhtiyaç halinde Bursa İtfaiyesi, il dışındaki yangın ve acil durumlara da müdahale etmekte ve hizmet vermektedir.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, vatandaşları yangınlara karşı tedbirli olmaya davet ederken, itfaiye ekiplerinin güçlendirileceğini ve can kurtarma görevlerinin de öncelikli olduğunu belirtti.

Related Posts

Suriye’nin devlet arması değişti: Kartal ve 14 tüyü ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan bir kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.

İngiltere’de ünlü isimlerden çağrı: İsrail yanlısı BBC Yönetim Kurulu Üyesi görevden alınsın

İngiltere’de 400’den fazla ünlü isim İsrail ve Filistin’e yönelik haberlerin şeffaf olmadığına işaret ederek BBC Yönetim Kurulu Üyesi Robbie Gibb’in görevden alınmasını talep eden mektuba imza attı. Mektupta, BBC’nin İsrail konusunda korkusuz ve tarafsız yayın yapmadığını bir kez daha ortaya koyduğu vurgulandı.

Son Dakika… DEM Parti açıkladı: Silahların bırakılacağı tarih ve yer belli oldu!

Son Dakika Haberi… DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, PKK terör örgütünün silah bırakmasına ilişkin tarih ve yer açıklamasında bulundu.

Zehirli bitki alarmı: Dokununca yakıyor, güneşle kör edebiliyor!

Avrupa’nın kalbinde, Kuzey İtalya ormanlarında tehlikeli bir bitki hızla yayılıyor: Mantegazza’nın domuz otu. İlk bakışta sıradan bir yabani ot gibi görünse de, bu istilacı tür ciltte ciddi yanıklara, DNA hasarına ve hatta körlüğe yol açabiliyor.

Taksiciyi öldüresiye döven cani tanıdık çıktı!

İstanbul Sultangazi’de oğlunun borcunu ödemek için alacaklıyı taksi durağına çağıran S.G., çıkan kavgada darbedilerek bacağını kırdı.

Kabotaj Bayramı etkinliklerinde kaza: Yaralılar var

Sakarya’nın Karasu ilçesinde Kabotaj Bayramı etkinlikleri sırasında cankurtaran jet skisi, fiber tekneye çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı, o anlar canlı yayına yansıdı.