14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü | Türk Eczacıları Birliği: İlaç temininde güvenli ve yasal tek adres eczanelerdir!

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney: “Eczanelerden Alınan İlaçlar Güvenlidir”

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, eczanelerden alınan ilaçların her zaman kayıtlı, orijinal ve güvenilir olduğunu belirtti. Üney, Türk Eczacıları Birliği Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, eczanelerin ilaç temininde güvenli ve yasal tek adres olduğunu vurguladı.

Üney, bu yılın kutlama temasını “Sağlık uzakta değil, eczacınla yanında” olarak belirlediklerini ifade ederek, hastaların en yakın sağlık danışmanlarının eczacılar olduğunu söyledi. Türkiye’de modern eczacılığın 186 yıl önce başladığını hatırlatan Üney, bugün 50 bini aşkın meslektaşıyla gururla kutlama yaptıklarını dile getirdi.

Üney, bilimsel birikimlerinin rehberliğinde hastaların sağlığını korumaya, ilaç tedavilerine destek olmaya ve şifa sunmaya devam ettiklerini belirterek, modern teknoloji ve erişim olanaklarıyla hızlıca ulaşılan ürünlerin güvenilirliğinin sorgulanmadığına dikkat çekti. Özellikle pandemi döneminde sosyal medya ve e-ticaret kanallarının yaygınlaşmasıyla sahte ve kontrolsüz ürünlerin arttığını sözlerine ekledi.

Üney, sahte ilaçların küresel ölçekte ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, uluslararası raporlarda suç sayısında artış olduğunu belirtti. Bu sorunla mücadele için yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Üney, Türkiye’nin ilaç takip sisteminin önemine değinerek, “Eczanelerden alınan ilaçlar her zaman kayıtlı, orijinal ve güvenilirdir. İlaç temininde güvenli ve yasal tek adres eczanelerdir.” dedi.

Son yıllarda vitamin, mineral ve bitkisel ürünlerle ilgili sağlık risklerinin arttığını belirten Üney, bu ürünlerin internet ve marketlerde denetimsiz bir şekilde satıldığını ve sosyal medya fenomenleri tarafından teşvik edildiğini dile getirdi. Ayrıca yüksek dozda kullanılan bitkisel takviyelerin ciddi yan etkilere yol açabileceğini özellikle vurguladı.

(AA)

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Erkekler aman dikkat: Telefonunuzu cebinizde taşımayın!

Yaşam kalitemiz geleceğimizi, özellikle de üreme sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Erkek kısırlığına dikkat çeken Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, çevresel toksinler, obezite, stres ve elektronik cihazların risk oluşturduğunu belirtti.

Sivas’taki cenazede neden maske taktılar? Yanlış biliyoruz: ‘2 koku keneyi çekiyor’

Sivas’ta nisan ayı başından bu yana Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisiyle hastaneye kaldırılanların sayısı 20’yi geçti. Şimdiye dek 1,5 yaşındaki Metehan Tütüncü’yle birlikte 3 kişi yaşamını yitirdi. Metehan bebek vakası ise hem trajik seyri hem de dikkat çeken maske detayıyla kamuoyunun ve uzmanların gündeminde.