‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

TÜGİAD Çin Merkezi, Türk ve Çinli Firmaları Bir Araya Getiriyor

TÜGİAD Çin Merkezi, Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ticarette doğru şirketleri bir araya getirerek, referanslı ve teminatlı bir şekilde iş birliği yapmalarını hedefleyen bir merkezdir. TÜGİAD Çin Merkezi, tüm sektörlerde faaliyet gösteren firmaların Çin pazarına girişini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Merkezin açılışı için Çin’e giden TÜGİAD heyeti, ağırlıklı olarak enerji sektöründen firmaları içeren bir heyetle bir araya geldi. Bu ziyaret sırasında TÜGİAD heyeti, hem Çinli hem de G20 ülkelerinden iş insanlarıyla ikili görüşmeler yapma fırsatı buldu.

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Çin’e yaptıkları ziyaretlerde birden fazla şehirde hükümet yetkilileri ve belediye başkanları ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca Global 500 ve Çin Fortune 500 listelerinde yer alan 10’dan fazla firmanın yöneticileri ile görüşmeler yapıldığını ve firmaların Türk iş insanlarına yatırım ve iş birliği fırsatları sunduğunu söyledi.

TÜGİAD Çin Merkezi, Türk iş insanlarına ve girişimcilere, Çin’den alım yapmak için doğru partnerleri bulmalarında, projelerine finansman sağlamak isteyenlere, ortaklık ve ticaret fırsatları arayanlara destek olmayı hedeflemektedir. Merkez, Türkiye’den Çin’e mal satmak isteyenler ve Çin’le ilişkilerini geliştirmek isteyen iş insanlarına yönelik bir referans noktası olacak.

Related Posts

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Enflasyon beklentileri yükseldi: Vatandaş karamsar, piyasalar temkinli

Merkez Bankası, Nisan 2025’e ilişkin sektörel enflasyon beklentilerini yayımladı. Piyasa ve reel sektör enflasyon tahminlerini yukarı çekerken, halkın beklentisi ise yüksek seviyede kalmaya devam etti.

Yatırımcılar altının bu türüne yöneliyor: İlgi rekor seviyede!

Yatırımcıların altına olan ilgisi, Borsa İstanbul’daki sertifikalara yönelimi artırdı. Dijital erişim ve vergi avantajı, sertifikaları cazip hale getiriyor. Sertifikaların fiziki altına çevrilebilmesi de güvenli liman arayanların dikkatini çekiyor.

Deprem fırsatçıları yine iş başında! Satılık ve kiralık fiyatlara sıkı takip

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik şiddetli deprem sonrası fırsatçılar yine harekete geçti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul depremi sonrası kiralık ve satılık ilanlarda yaşanan fiyat artışlarına karşı cezaların uygulanacağını duyurdu. Özellikle bu süreçte vatandaşlar İstanbul dışına harekete geçti. Peki hangi bölgelere talep oldu? İşte detaylar…

IMF’den ‘ticari uzlaşı’ çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, belirsizliğin çok maliyetli olduğunu vurgulayarak, hızlı bir şekilde gerilimlerin çözülmesi ve ticaret politikalarında uzlaşılması çağrısında bulundu.

Merkez Bankası’nın rezervleri aralıksız 5 haftadır geriliyor

TCMB’nin son verilerine göre, net uluslararası rezervler 243 milyon dolar azalarak 38,6 milyar dolara düştü. Döviz varlıklarında düşüş yaşanırken, altın rezervleri artış gösterdi. Döviz yükümlülükleri ise artmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir