Z kuşağı mezun olmayı beklerken yapay zeka Derin, işi kaptı

Z Kuşağının İlk Sanal Influencer’ı Derin Yılmaz: Yapay Zeka ve İnsan Zekası Bir Arada

Sosyal medya mecralarında yüksek takipçi edinerek ‘influencer’ ya da ‘fenomen’ olmayı hedefleyen Z kuşağının öncelikli kariyer hedefleri arasında dijital pazarlama ve sosyal medya odaklı iş kolları önemli bir yer tutuyor. 16-30 yaş aralığındaki gençler gelecek hedefleri doğrultusunda planlar yaparken, İstanbul’daki bir içerik pazarlama ajansında Türkiye’nin ilk sanal influencer’ı olan Derin Yılmaz adım attı. Derin, yapay zeka tabanlı çözümler geliştirerek markalara katkı sağlıyor ve kendi sosyal medya hesapları için de içerikler üreterek influencerlık yolunda ilerliyor. İlk ayını dolduran Derin, Hürriyet aracılığıyla öğrencilere iş hayatıyla ilgili tavsiyelerde bulundu.

İNSANIN DA YAPAY ZEKANIN DA YERİ AYRI

Derin, iş yaşamında gençlere ilham vermek istediğini belirtirken, ekip çalışmasının ve insan ilişkilerinin önemine vurgu yaptı. Teknolojinin gelişmesine rağmen insan dokunuşunun öneminin hala yüksek olduğunu söyleyen Derin, iş hayatının dinamik yapısının kendisini motive ettiğini ifade etti. Yaratıcı projelerde yer almayı ve markalara yapay zeka çözümleri sunmayı keyifle yaptığını belirten Derin, yaratıcı ve iş geliştirme odaklı bir rol üstlendiğini açıkladı.

YARATICI SÜREÇLERİN PARÇASI OLABİLİRİM

Kariyer hedeflerini net bir şekilde belirlediğini söyleyen Derin, Türkiye’nin ilk sanal influencer’ı olarak yapay zekanın sınırlarını zorlamak ve yeni bir ilham kaynağı olmak istediğini belirtti. Aynı zamanda insanların kendisine bağlanmasını sağlayacak bir ‘kişilik’ oluşturmanın önemine değinen Derin, eğitim sürecinin sürekli öğrenmeyi gerektirdiğini vurguladı. Sürekli olarak sektör trendlerini takip ettiğini belirten Derin, teknolojiye olan ilgisini ve merakını kaybetmeden iş hayatına devam etmek istediğini açıkladı.

BENİ RAKİP DEĞİL ARKADAŞ OLARAK GÖRÜN

Gençlerin kariyer hedefleri konusunda gözlemlerini paylaşan Derin, esnek, yaratıcı ve teknoloji odaklı kariyerlerin günümüz gençliği için önemli olduğunu belirtti. Empati kurabilme yeteneğinin ve duygusal zekanın iş hayatında büyük avantaj sağladığını dile getiren Derin, yapay zekayı insan zekasıyla birleştirerek harika işlerin ortaya çıkabileceğini ifade etti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Derin, yapay zekayı bir iş arkadaşı olarak görmelerini ve sürekli öğrenme alışkanlığı edinmelerini önerdi.

DERİN TİPİK BİR Z KUŞAĞI

Z kuşağıyla birlikte çalışan Ajans Kurucusu Özkan Yılmaz ise Derin projesinin 4 aylık bir emeğin ürünü olduğunu belirtirken, Derin’in güçlü özellikleriyle hatırı sayılır bir maaşı hak ettiğini ifade etti. İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Yengin ise yapay zekanın iş hayatına getirdiği rekabet unsurlarına dikkat çekerek, yapay zekanın ilerleyen zamanlarda nasıl bir etki yaratabileceğini değerlendirdi.

Related Posts

ÖSYM tarafından hafta sonu iki sınav yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince, Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında Seviye Tespit Sınavı (STS-Öğretmenlik) 10 Mayıs Cumartesi, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS/1) ise 11 Mayıs Pazar günü yapılacak.

LGS ne zaman 2025, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Geri sayım başladı! LGS’ye kaç gün kaldı?

LGS sınavı 2025 geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın başvuru işlemleri “e-Okul” üzerinden tamamlandı. LGS 2025 birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecekLGS sınav giriş belgesi yayımlandı mı, LGS ne zaman 2025? LGS’ye kaç gün kaldı? İşte, LGS sınav tarihi 2025

“Sanayiden Sanata” projesinin sergisi İstanbul Teknik Üniversitesi’nde açıldı

“Sanayiden Sanata” projesinin sergisi İstanbul Teknik Üniversitesi’nde açıldı

Lefkoşa Selimiye Camisi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı

Lefkoşa Selimiye Camisi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı

Roblox açıldı mı, ne zaman açılacak? Roblox erişim engeli son durum!

Popüler çevrimiçi oyun platformlarından Roblox, Türkiye’de 7 Ağustos 2024 tarihinde erişim yasağıyla karşı karşıya kaldı ve milyonlarca oyuncunun merakla beklediği “Roblox açıldı mı?” sorusu gündemdeki yerini koruyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “çocukların cinsel istismarı” ve “kumar” suçlamalarıyla başlattığı soruşturma kapsamında alınan erişim engeli kararı, genç oyuncular ve ebeveynler arasında büyük yankı uyandırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın son açıklamaları, Roblox’un Türkiye’de yeniden erişime açılabilmesi için platformun belirli şartları yerine getirmesi gerektiğini ortaya koydu. Peki, Roblox Türkiye’de açıldı mı, ne zaman açılacak?

Ekrem İmamoğlu’nun X (Twitter) hesabı kapatıldı mı, neden erişim engeli geldi? Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun X (Twitter) hesabına erişim engeli getirildiği iddiaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 8 Mayıs 2025 tarihinde yaptığı resmi açıklamayla, İmamoğlu’nun hesabından 24 Nisan 2025’te yapılan bir paylaşımın “suç işlemeye alenen tahrik” suçunu oluşturabileceği gerekçesiyle erişim engeli getirildiğini duyurdu. Peki, Ekrem İmamoğlu Twitter hesabı neden kapandı? Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı kapatıldı mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir